Artikelen

van Peter Krijger
Straling in bos

Natuurmystiek

Natuurmystici zoeken graag contact met de geest of wijsheid van de natuur, die verborgen zit in of achter de externe natuurlijke verschijnselen.

Lees meer »

Spiritueel leven

Het hele leven kan een spirituele beleving zijn. Dit houdt in dat men zich steeds bewuster wordt van een hogere (of innerlijke) leiding. Het doel van spiritualiteit is immers om hier voortdurend van bewust te zijn.

Lees meer »
Peter Krijger Doornsopijker zand 2

Reïncarnatie

We vinden de reïncarnatiegedachte in vrijwel alle culturen in de wereld. Deze gedachte is al heel oud. Kennelijk heeft de mens al lange tijd nagedacht over het idee van meerdere levens.

Lees meer »
Outdoor Life Coaching in Den Treek

Ziel en bewustzijn

Volgens de Vedanta, is de ziel de uiteindelijke waarnemer van alles. De grote Vedanta filosoof Ramanuja (1017 – 1137) legt het als volgt uit. De ziel doorstraalt het hele fysieke lichaam met bewustzijn, zoals het vuur van een openhaard de hele kamer doorstraalt met licht en warmte.

Lees meer »
Meditatie mala

Meditatie

In vrijwel alle spirituele tradities wordt gemediteerd. Meditatie kan in twee hoofdcategorieën worden verdeeld: persoonlijk en spiritueel.

Lees meer »

LifeDesign of overgave?

Uncategorized Wandelcoaching Zomerweek Vierhouten 2016 Door Peter Krijger Wandelcoaching zit in de lift bij Atma. In 2011 startten we met één groep van 7 deelnemers.

Lees meer »
Stralende boom outdoor lifecoaching

De Ondernemersboom

Iedere onderneming is te vergelijken met een boom die – indien gezond – vanzelf groeit, bloeit en vruchten produceert. Grote ondernemingen kun je vergelijken met bossen of wouden. 

Lees meer »