Artikelen

van Peter Krijger
Artikelen over onderwerpen die zinvol of zinloos zijn en te maken hebben over de zin van ons bestaan.
Peter Krijger

Mystiek

De mystieke vereniging met de Allerhoogste Bron is het doel van alle serieuze spirituele stromingen.

Lees meer »
Peter Krijger

Spiritueel leven

Het hele leven kan een spirituele beleving zijn. Dit houdt in dat men zich steeds bewuster wordt van een hogere (of innerlijke) leiding. Het doel van spiritualiteit is immers om hier voortdurend van bewust te zijn.

Lees meer »
Peter Krijger

Waarom is er ellende?

De aarde wordt altijd geteisterd door rampen zoals aardbevingen, epidemieën, tsunami’s, bosbranden en andere verschrikkingen. De vraag of het leed in de wereld zin heeft, is een van de diepste filosofische en theologische vraagstukken uit de geschiedenis.

Lees meer »
Peter Krijger Doornsopijker zand 2
Peter Krijger

Reïncarnatie

We vinden de reïncarnatiegedachte in vrijwel alle culturen in de wereld. Deze gedachte is al heel oud. Kennelijk heeft de mens al lange tijd nagedacht over het idee van meerdere levens.

Lees meer »
Outdoor Life Coaching in Den Treek
Peter Krijger

Ziel en bewustzijn

Volgens de Vedanta, is de ziel de uiteindelijke waarnemer van alles. De grote Vedanta filosoof Ramanuja (1017 – 1137) legt het als volgt uit. De ziel doorstraalt het hele fysieke lichaam met bewustzijn, zoals het vuur van een openhaard de hele kamer doorstraalt met licht en warmte.

Lees meer »
Meditatie mala
Peter Krijger

Meditatie

In vrijwel alle spirituele tradities wordt gemediteerd. Meditatie kan in twee hoofdcategorieën worden verdeeld: persoonlijk en spiritueel.

Lees meer »
Stralende boom outdoor lifecoaching
Peter Krijger

De Ondernemersboom

Iedere onderneming is te vergelijken met een boom die – indien gezond – vanzelf groeit, bloeit en vruchten produceert. Grote ondernemingen kun je vergelijken met bossen of wouden. 

Lees meer »