Gluten vrij japanse soba noodle

Door Megumi Nachev

Weekt u soba?

Spaghetti van boekweit is al meer dan 300 jaar zeer geliefd in Japan. Vooral in de koudere jaargetijden wordt soba veelvuldig gegeten. Soba uit 100% boekweitmeel heeft een heel krachtige smaak en doet het vooral goed in een lichte bouillon voor een snelle maaltijd. Een aanrader voor mensen op een glutenvrij dieet.

Ingrediënten:

250 g shoyu bouillon
6-8 kop water
1 stuk kombu van 5 cm
4 koppen water
2 gedroogde shiitake
2-3 eetlepels shoyu of tamari
1 theelepel geraspte gember
2 stuks shiitake
klein worteltje
bieslook of bosui ter garnering


Bereiding:

Breng het water aan de kook en doe de spaghetti erin. Laat 8 minuten koken en haal de spaghetti uit het water. Op deze manier kan het kookwater later nog voor andere doeleinden worden gebruikt. Spoel de spaghetti onder koud water af zodat ze niet verder kookt. 
Week de paddestoelen 10 minuten. Kook de kombu 10 minuten in water en haal het er dan uit.
Snijd de paddestoelen in dunne reepjes en kook ze 10 minuten op laag vuur.
Voeg de shoyu of tamari toe en laat nog 3 minuten doorkoken.
Tot slot het sap van de gember toevoegen. De spaghetti kort in de bouillon opwarmen zonder te laten koken. In de bouillon en met de bosui of bieslook serveren. 

Source: http://www.terrasana.com/nl/producten/groep/733/artcode/270.2717/